REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní jahodový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody v kombinaci s plátky růží, vodky, suchého bílého vína a cukru, podle jedné z keltských bájí, je toto ten pravý nápoj lásky!


Ingredience:
2 ljahod
1 hrnekkorunních plátků růží
1 hrnekcukru
8 dlvodky
1 dlsuchého bílého vína
1 dlvody

Postup:

1. Smícháme umyté jahody, plátky růží, vodku a víno ve vyvařené sklenici s dobře těsnícím uzávěrem
2. Nejméně 1 měsíc necháme louhovat a chladném a tmavém místě 3. Pak jahody lehce nadrtíme a necháme louhovat ještě další týden
4. Na konci louhování vymačkáme z jahod co nejvíce šťávy a pak přecedíme a přefiltrujeme získanou tekutinu přes plátno
5. V malém hrnci na středním plamenu rozpustíme ve vodě cukr, necháme vychladnout a pak postupně vmícháme cukrovou vodu do likéru, podle chuti můžeme vyrobit další cukrovou vodu a míchat, až nám bude likér dost sladký
6. Nakonec likér nalijeme do lahví a necháme uležet ještě další 2–3 týdny na chladném a tmavém místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy