REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Latte Macchiato

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Našlehané mléko s espressem.


Ingredience:
Recept na 1 nápoje (0,3 l):
0,5 lpolotučného mléka
7 gkávy espresso (jedna porce)
voda
skořice
vysoká tlustostěnná sklenice
velká kávová lžíce

Postup:

1. V domácích podmínkách našleháme mléko tak, že ho zprudka ohřívámeme v menším hrnci a ručním šlehačem promixováváme, tím nám vznikne dostatek pěny
2. Pěnu z mléka přelijeme do vysoké tlustostěnné sklenice a to až povrch
3. Pěnu necháme sednout a mezi tím si připravíme espresso v kávovaru, nejhůře můžeme použít překapávanou kávu
4. Dlouhou kávovou lžíci vložíme do sklenice s našlehaným mlékem a po ní opatrně naléváme horké espresso
5. Vzniknou nám tři vrstvy, kdy ve spodní části sklenice se nám drží horké mléko, pak espresso a na povrchu nápoje se usadí pěna z mléka, pokud ji není dostatek, přidáme novou pěnu z hrnce
5. Vršek latte machiatta posypeme skořicí a i se lžící ihned podáváme.

Doporučení:

Vzhledem k tomu, že v restauracích mají kávovary na přípravu pěny z mléka parou, raději si ho dejte tam a netrapte se přípravou doma. Ne jen, že pěna v restauracích je hustější, ale i espresso díky tlaku v kvalitních profi kávovarech chutnější!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy