REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Káva po chorvatsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překapávaná káva (espresso) s rumem servírovaná přelitá žloutkem utřeným s moučkovým cukrem, ozdobená šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na jeden nápoj:
1 šálekhorké překapávané kávy (espersso)
1 lžičkarumu
1 ksžloutku
strouhaná čokoláda
šlehačka

Postup:

1. Čerstvě uvařený šálek černé kávy doplníme o lžičku rumu
2. Navrch opatrně nalijeme žloutek utřený dohladka s lžící moučkového cukru
3. Nakonec na povrch kávy nastříkáme kopeček šlehačky, ten ještě posypeme nastrouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy