REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Káva Frappé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená káva původem z Řecka vhodná ke konzumaci především v letních měsících.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
2 lžičkyinstantní kávy
2 lžičkycukru (krystal nebo krupice)
200 mlvody
3-4 kskostky ledu

Postup:

1. Do vysoké sklenice nalijeme vodu, do které nasypeme kávu a cukr
2. Elektrickým ručním šlehačem (na trhu existují ruční mlýnky přímo určené na přípravu frappé kávy) při vysokých otáčkách vyšleháme kávu do husté pěny
3. Přidáme kostky ledu, slámku a ihned podáváme.

Doporučení:

Skvělá je také káva Frappé vyšlehaná s mlékem, nebo mlékem mírně dochucená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy