REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jitrocelový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z třešňovice a jitrocelové šťávy.


Ingredience:
2 porce:
1 dltrešňovice
2 dlvody
5 cljitrocelové šťávy
5 clcukrového sirupu

Postup:

1. Do menšího hrnce nalijeme vodu a sirup 2. Nahřejeme téměř k bodu varu (nevaříme!)3. Přilijeme jitrocelovou šťávu a nalijeme do předem nahřátých sklenic
4. Dolijeme třešňovicí a ihned podáváme.

Doporučení:

– Nemáme-li po ruce třešňovici, můžeme použít meruňkovici, hruškovici…..

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy