REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký sirup z jahod, cukru a kyseliny citrónové.


Ingredience:
Na 1 kg jahod:
1,3 kgcukru
3 gkyseliny citronové

Postup:

1. Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme
2. Vyluhované jahody (pokud zkvasí nevadí) přefiltrujeme přes plátno
3. Získanou šťávu odvážíme, přidáme cukr ve výše uvedeném poměru a kyselinu citrónovou
4. Rychle zahřejeme na teplotu 85 °C a ihned plníme do čistých, nahřátých lahví
5. Láhve uzavřeme korkovými zátkami korunkovými uzávěry a položíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy