REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj s arakem a jahodovou šťávou.


Ingredience:
1 porce:
1 dlčerveného vína
1 dlvody
5 clcukrového sirupu
8 claraku (bílého rumu)
5 cljahodové šťávy

Postup:

1. Do menšího hrnce nalijeme vodu, sirup a víno
2. Nahřejeme téměř k bodu varu (nevaříme!)3. Přilijeme jahodovou šťávu a nalijeme do předem nahřáté sklenice
4. Dolijeme arak (bílý rum) a ihned podáváme.

Doporučení:

– Arak: bezbarvý alkohol vyráběný z rýže a melasy, má téměř 60% alkoholu.- Arak můžeme nahradit pravým jamajským rumem (bílý rum) nebo Key rumem s vodou naředěným 1:2.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy