REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový kysel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysel je tradiční nápoj původem z Ruska.


Ingredience:
1/4 ljahod
150 gcukru
50 gškrobové moučky
6 dlvody

Postup:

1. Očištěné jahody propláchneme vodou a prolisujeme
2. Cukr rozpustíme ve vodě, přivedeme k varu, zavaříme škrobovou moučku rozmíchanou ve 2 lžících vody a krátce povaříme
3. Do horkého rozvaru přidáme prolisované jahody, rozmícháme
4. Kysel vychladíme.

Doporučení:

Stejně můžeme připravit kysel i z jiného druhu ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy