REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový cukrový sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodový sirup cukrový určený pro přípravu mnoha míchaných nápojů.


Ingredience:
Na 4/10 l sirupu:
600 gzahradních jahod
400 gpískového cukru
2 dlvody

Postup:

1. Nejlépe do porcelánové misky dáme jahody promíchané s cukrem, zakryjeme a necháme 24 hodin stát
2. Potom jahody vařečkou rozmačkáme, vše prolisujeme přes síto (žíněné) a získanou šťávu, ke které jsme přilili vodu asi 10 minut na mírném ohni povaříme
3. Tvořící se pěnu na povrchu, vařícího se sirupu, odstraňujeme
4. Vychladlý sirup procedíme, nalijeme do láhve, zazátkujeme a uchováme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy