REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný sirup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí sirup z jablek.


Ingredience:
Na jablečné pyré:
1,2 kgjablek
voda
Na sirup:
1 ljablečné šťávy (připravíme z výše uvedených ingrediencí)
1 kgcukru
2,5 dlvody
šťáva ze dvou citrónů

Postup:

1. Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědly
2. Pak je přendáme do většího hrnce, podlijme vodou, aby byly potopeny do 1/4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud nezměknou
3. Částečně vychladlá jablka propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré
4. Pyré necháme překapat přes plátěnou utěrku a tak získáme jablečnou šťávu
5. 1 l jablečné šťávy promícháme s cukrem, vodou a citrónovou šťávou, několik minut povaříme
6. V průběhu vaření odstraňujeme pěnu tvořící se na povrchu
7. Horký sirup naplníme do čistých nahřátých lahví a dobře uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy