Horký jablečný mošt ochucený javorovým sirupem je skvělý do podzimních a zimních plískanic. Je nealkoholický!
Ingredience:
6 šálků | jablečného moštu |
1/4 šálku | javorového sirupu |
6 ks | kuliček nového koření |
6 ks | hřebíčku |
2 ks | tyčinky skořice |
kůra z 1 ks citronu nakrájeného na proužky | |
kůra z 1 ks pomeranče nakrájeného na proužky | |
hrnec, čistá plátěná hadýrka, provázek, tyčinky skořice a kousky jablek na ozdobu |
Postup:
1. Do většího hrnce nalijeme jablečný mošt a javorový sirup
2. Do plátýnka zabalíme tyčinky skořice, nové koření, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, zajistíme motouzem, balíček pak vložíme do hrnce
3. Hrnec postavíme na zdroj tepla a začneme postupně zahřívat, tekutina v hrnci by měly být hodně horká, ale navařit!4. Punč v hrnci odstavíme ze zdroje tepla, vytáhneme pytlík s kořením
5. Naběračkou mošt rozdělíme do velkých šálků (případně naplněných kousky čerstvě pokrájených jablíček), každou sklenici ozdobíme celou skořicí a ihned, horké, podáváme.