REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot apple cider

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký jablečný mošt ochucený javorovým sirupem je skvělý do podzimních a zimních plískanic. Je nealkoholický!


Ingredience:
6 šálkůjablečného moštu
1/4 šálkujavorového sirupu
6 kskuliček nového koření
6 kshřebíčku
2 kstyčinky skořice
kůra z 1 ks citronu nakrájeného na proužky
kůra z 1 ks pomeranče nakrájeného na proužky
hrnec, čistá plátěná hadýrka, provázek, tyčinky skořice a kousky jablek na ozdobu

Postup:

1. Do většího hrnce nalijeme jablečný mošt a javorový sirup
2. Do plátýnka zabalíme tyčinky skořice, nové koření, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, zajistíme motouzem, balíček pak vložíme do hrnce
3. Hrnec postavíme na zdroj tepla a začneme postupně zahřívat, tekutina v hrnci by měly být hodně horká, ale navařit!4. Punč v hrnci odstavíme ze zdroje tepla, vytáhneme pytlík s kořením
5. Naběračkou mošt rozdělíme do velkých šálků (případně naplněných kousky čerstvě pokrájených jablíček), každou sklenici ozdobíme celou skořicí a ihned, horké, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy