REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Havajský punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z vína a třešňovice s ananasem.


Ingredience:
Na 7 porcí:
0,5 kgplechovka ananasu
1/2 lbílého vína (rýnské)
1/2 lvody
2 dltřešňovice
3 clvanilkového cukrového sirupu

Postup:

1. Na malé kostečky pokrájený ananas dáme do hrnce a přilijeme šťávu z ananasu, víno, vodu, cukrový sirup
2. Hrnec postavíme na oheň a zahřejeme, nevaříme
3. Do předem nahřátých sklenic naběračkou podělíme ovoce a zalijeme horkým nápojem
4. Dolijeme do jednotlivých sklenic třešňovici a ihned podáváme.

Doporučení:

– Můžeme zdobit plátkem čerstvého ananasu.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy