REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí vaječný koňak II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný domácí likér, vyrobený v domácích podmínkách, podle televizní kuchařky paní Karolíny Kamberské.


Ingredience:
300 gslazeného kondenzovaného mléka
200 mltuzemského rumu
1/2 lžícesirupu z agáve nebo 1 lžíce medu
3 ksžloutky
dřeň z 1 vanilkového lusku

Postup:

1. Do nádoby elektrického mixéru nebo šlehače (jde i ručně metličkou) dejte všechny žloutky, přidejte k nim sirup či med a seškrábnutou dřeň z podélně rozpůleného vanilkového lusku, důkladně promixujte (prošlehejte) – ve směsi nemají zůstat znatelné kousky žloutku
2. Přidejte kondenzované mléko a opět promixujte
3. Když máte hladkou hmotu, zapracujte stejně i rum, aby se vše spojilo
4. Nalijte do čisté lahve a nechte vychladit v chladničce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy