REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyrobte si pivo doma! Tady vám předkládáme jeden z těch lehčích receptů na přípravu chutného chmelového moku.


Ingredience:
400 gječmene
250 gcukru
40 gpivních kvasnic
20 gchmele
12 lvody
voda na máčení ječmene

Postup:

1. Ječmen zalijeme vodou, zrnka, která plavou na povrchu, odstraníme
2. Pod vodou necháme 4 dny, každý den vodu slijeme a nalijeme novou
3. Čtvrtý den vodu slijeme, ječmen rozprostřeme do vrstvy asi 4 cm vysoké, přikryjeme plátnem a necháme tři dny, každý den dvakrát promísíme
4. Pak ječmen usušíme, například na plechu v troubě (zrna musí mít jen špičky klíčků, dlouhé klíčky jsou závadou)5. Vodu vaříme s ječmenem hodinu, pak přidáme cukr, chmel a vaříme další hodinu
6. Tekutinu necháme ustát, procedíme ji přes plátno, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme 24 hodin odstát
7. Pěnu sebereme, procedíme znovu přes plátno, nalijeme do lahví a necháme 8 dnů odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy