REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí ledový zelený čaj s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující ledový čaj ze zeleného čaje, cukrového sirupu, vody, broskví, máty a citronu.


Ingredience:
3 kspytlíky zeleného čaje
1 ksbroskve
1 kscitronu
3 lvody
snítky máty
Na sirup:
1,5 hrnkuvody
1 hrnekcukru
3 ksbroskve
Ostatní:
kostky ledu

Postup:

1. Nejprve si svaříme vodu s cukrem a přidáme pokrájené broskve, jednu si necháme stranou, kterou pak přidáme do sklenice s hotovým čajem, povaříme a vypneme, necháme pod pokličkou odstát
2. Do většího kastrolu dáme vařit vodu, do které dáme 3 sáčky zeleného čaje, uvařený čaj přes plátno přecedíme, vymačkáme sirup z broskví a cukru do čaje
3. Nakrájíme na plátky citron, přidáme do čaje a necháme vychladit
4. Podáváme s mátou, kolečky broskve a ledem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy