Tip na skvělou limonádu z kopřivového sirup tzv. cordialu, což je sirup s přidanou kyselinou, který se vyrábí zastudena, perlivé vody a několika kostek ledu. Limonádu zdobíme plátkem citrónu a snítkou kopřivy.
Ingredience:
3 polévkové lžíce | kopřivového Cordialu |
pár kostek ledu | |
perlivá voda na dolití | |
zdobíme plátkem citrónu a snítkou kopřivy |
Postup:
- Do vysoké sklenice dáme několik kostek ledu.
- Led zalijeme 3 polévkovými lžícemi kopřivového Cordialu.
- Dolijeme perlivou vodou, sklenici ozdobíme plátkem citrónu a snítkou kopřivy.
Recept na domácí kopřivový Cordial najdete zde: Kopřivový cordial
Recept k článku: Výroba domácích sirupů a limonád: Kopřiva a řepa
Poznámka:Autor receptu: Tomáš Kubíček, barman, kontakt: Instagram: nabaru.cz, Facebook: NA BARU, www.barman.cz