Limonáda z granátových jablek, jak ji připravovaly naše babičky. Granátové jablko je skvělým zdrojem antioxidantů a vitamínů. Pomůže ulevit v nemoci, likviduje bakterie a bacily v těle, zároveň je silně protirakovinné, antivirové a posiluje imunitu.
Ingredience:
2-3 ks | granátová jablka |
2-3 lžíce | cukru |
2 dl | vody |
perlivá voda | |
citron | |
led |
Postup:
- Granátová jablka rozpůlíme a lžičkou nebo nožem jadérka vyjmeme a dáme do hrnku.
- Zalijeme vodou, přidáme cukr a 10 minut povaříme, hodinu necháme vyluhovat.
- Slijeme přes sítko a obal jadérek propasírujeme přes sítko do sladkého výluhu.
- Vařečkou propasírujeme v sítku červenou dužninu do výluhu, až jsou jadérka žlutá, bez červené dužniny.
- Sirup naředíme podle chuti perlivou nebo i neperlivou vodou, přidáme kostky ledu, ozdobíme kolečkem citronu.
Text i foto: D.M.