REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Curacao – domácí likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karibský likér vyrobený v domácích podmínkách.


Ingredience:
300 gcukru
50 gvnější oranžové pomerančové kůry
25 gcelé pomerančové kůry
3 gskořice
2 gnastrouhaného muškátového oříšku
0,7 lvodky
2 dclvody

Postup:

1. Pomeranče omyjeme v horké vodě kartáčem, nejprve okrájíme pouze oranžovou kůru, pak celou kůru
2. Do lahve se širokým hrdlem vložíme skrojky kůry, skořici, muškátový květ
3. Svaříme cukr s vodou, vychladlé přelijeme do láhve s kůrou
4. Nakonec nalijeme vodku a likér necháme 14 dní uležet
5. Scedíme, slijeme do lahví a Curacao podáváme chlazené.

Poznámka:

Recept od pana Dalibora Marounka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy