REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crimean cocktail

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl ze suchého bílého vína, Cointreau a sody.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílysuchého bílého vína
2/3 díluCointreau
1 dílsodové vody
2 ksvišně
kostky ledu
strouhaná citrónová kůra
míchací sklenice
koktejlová sklenice
husté barové sítko

Postup:

1. Do míchací sklenice hodíme 4 kostky ledu
2. Nalijeme bílé víno a Cointreau 3. Přidáme citrónovou kůru a promícháme
4. Přecedíme přes husté sítko do koktejlové sklenice
5. Dolijeme sodou a zdobíme dvěma višněmi napíchnutými na zdobítku (párátku).

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy