REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když ovocné sorbety pochází z Asie, tento recept je z Itálie.


Ingredience:
250 gcukru
6 ksvelkých citronů
1 lvody
2-3 lžícevodky nebo dle chuti
lístky máty na ozdobu
med
silná brčka
nejlépe vysoké sklenice na stopce

Postup:

1. Z pečlivě omytých citrónů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu
2. Cukr v hrnci na mírném zdroji teply rozpustíme v 1 l vody, hrnec odstavíme z tepla a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu, tekutinu necháme trochu vychladnout
3. Asi tak po 30 minutách základ na sorbet přecedíme přes sítko a dáme do mrazáku, každou půlhodinu hmotu promícháme
4. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý, jednotlivé sklenice servírujeme se silným brčkem, ozdobené mátou a pokapané medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy