REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Itálie s původním názvem „Limoncello“.


Ingredience:
750 gcukru
10 kscitronů
1 l90 % alkoholu (destilátu)
1 lvody

Postup:

1. Citrony v horké vodě důkladně okartáčujeme, tence oloupeme kůru (nesmí být na ní bílá vrstva), dáme do sklenice o obsahu 3 l se širokým hrdlem a zalijeme alkoholem, necháme 1 týden macerovat, občas protřepeme
2. Svaříme vodu s cukrem a vychladlou vodou zalijeme citrony s alkoholem a ještě 1 týden necháme luhovat
3. Tedy celkově po 14 dnech likér scedíme a nalijeme do lahví.

Doporučení:

Tento likér se podává dobře vychlazený, i sklenice při servírování by měly být nachlazené.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy