REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónový grog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z whisky, citrónového cukrového sirupu a citrónové šťávy.


Ingredience:
1 porce:
5 clwhisky
2 clcitrónové šťávy
2 clcitrónového cukrového sirupu
1 dlvody
1 ksplátek citrónu

Postup:

1. Do menšího hrnce nalijeme vodu, citrónový sirup
2. Postavíme na oheň a přivedeme do varu
3. Do odstaveného nápoje přidáme citrónovou šťávu
4. Horkou tekutinu nalijeme do předem zahřáté sklenice a dolijeme whisky
5. Ozdobíme plátkem citrónu a ihned podáváme.

Poznámka:

– Grog je nápoj silnější než punč a připravuje se hlavně z horké vody a některé lihoviny (araku, rumu, whisky, koňaku) a cukru nebo medu. Další ingredience používáme např.: čaj, citrusové šťávy, hřebíček nebo skořici…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy