REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čajový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z čaje, bílého vína, citrónového a vanilkového cukrového sirupu a vodky.


Ingredience:
Recept na 2 porce:
1 dlbílého vína
15 clčerného čaje
6 clvodky
5 clcitrónového cukrového sirupu
1 clvanilkového cukrového sirupu
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžícepomerančové šťávy
2 ksplátky citrónu nebo pomeranče

Postup:

1. Do hrnce nalijeme čaj, sirupy, víno a postavíme na oheň, vše nahřejeme téměř do bodu varu (nevaříme!)2. Přidáme šťávu z citrusových plodů a nalijeme do předem předehřátých sklenic
3. Přilijeme vodku
4. Ihned podáváme, zdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy