REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj ze Zlatobýlu obecného

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbírá se kvetoucí nať od srpna do října. Suší se ve svazcích zavěšených ve stínu. Nejvhodnější doba sběru je v poledne. Čaj má močopudné a protizánětlivé účinky. Příznivě ovlivňuje látkovou výměnu.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
4 lžičkysušené naťe Zlatobýlu
50 clvody
skleněná nádoba
sítko

Postup:

1. Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme sušenou nať 2. Zalijeme ji vroucí vodou
3. Necháme 15 minut luhovat
4. Přecedíme do vyhřátých šálků a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy