REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj z Mateřídoušky obecné

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbírá se nať od května do června. Suší se ve stínu. Má aromatickou vůni a kořeněnou chuť. Čaj se používá proti kašli, má protinadýmavé a protikřečové účinky. Lze použít jako desinficiens trávicího traktu. Lze kombinovat s květy divizny.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
2 lžičkysušené naťe mateřídoušky
40 clvody
skleněná nádoba
sítko

Postup:

1. Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme sušenou nať mateřídoušky
2. Zalijeme ji vroucí vodou
3. Necháme 10 minut luhovat
4. Přecedíme do vyhřátých šálků a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy