REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký voňavý likér z listů bylinek, kandysového cukru a vodky nebo jiné pálenky.


Ingredience:
200 ghnědého kandysového cukru (cukrkandlu)
0,7 lvodky nebo jiné pálenky
1 lžícesešeného heřmánku
3 snítkyšalvěje
2 snítkybazalky
2-3 lístkylevandule
trochu rozmarýnu

Postup:

1. Čerstvé bylinky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme je ubrouskem, příliš hrubé stonky odstraníme
2. Do čisté karafy nebo láhve vložíme připravené bylinky a kandovaný cukr a zalijeme je alkoholem
3. Nádobu dobře uzavřeme, obsah protřepeme a necháme stát na slunném, ale ne příliš teplém místě a to asi 6-8 týdnů, nejméně 2x týdně je třeba obsah nádoby promíchat (protřepat)4. Likér přecedíme přes čisté plátýnko a nalijeme zpět do důkladně vymyté nádoby
5. Likér podáváme dobře vychlazený.

Poznámka:

Cukr kandysový – Řepný cukr získaný krystalováním ve velkých krystalech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy