REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Likér z dužiny a pecek broskví, 96 % alkoholu, vinného destilátu, cukru …


Ingredience:
Návod na 1 l likéru:
300 gzralých broskví
300 gcukru
0,35 lalkoholu 96 %
0,2 lvody
5 clvinného destilátu

Postup:

1. Broskve rozpůlíme, odpeckujeme a rozmačkáme, pecky vyloupneme, roztlučeme jádra, která pak přidáme k rozmačkaným broskvím
2. Směs doplníme 0,1 l alkoholu 96 % a ponecháme 7 dní v chladu
3. Vzniklý rmut vylisujeme a získáme tak asi 0,25 l výluhu
4. Zbytek po vylisování zalijeme 0,2 l vody, promícháme a odlisujeme, získáme tak asi 0,2 l druhého výluhu
5. Oba výluhy smícháme a přefiltrujeme, buď amatérsky přes plátýnko či filtrační papír, nebo více „profi“ pomocí technického vybavení, tedy Büchnerovi nálevky, skleněné vývěvy, filtračního papíru … více viz. článek Filtrace vína, moštů, výluhů ovocných šťáv6. Ve filtrátu poté rozpustíme zastudena cukr
7. Nakonec tekutinu doplníme vinným destilátem a zamícháme také 0,25 l alkoholu 96%8. Naplněné, dobře uzavřené sklenice s likérem skladujeme v temnu a chladnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy