REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bourbon sour

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z bourbonu, koňaku, curacaa, citrónové šťávy a střiku angostury bittrs.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
6 clbourbonu
2 clcitrónové šťávy
1 clkoňaku
1 clcuracaa
střik angostury bittrs
několik kostek ledu
šejkr
barmanské sítko
snítko meduňky

Postup:

1. Do šejkru s rozdrceným ledem nalijeme bourbon, koňak, curacao, citrónovou šťávu a střik angostury bittrs
2. Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice na šumivé víno
3. Zdobíme meduňkou.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy