REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér připravený z borůvek, vody, cukru a rumu.


Ingredience:
2 lborůvek
1 lvody
1/2 lrumu
750 gcukru
2 ksbalíčky vanilkového cukru
2 lžičkyskořice

Postup:

1. Omyté borůvky krátce povaříme ve vodě, pak je propasírujeme přes sítko s malými oky do stejné vody, ve které jsme je vařili
2. Přidáme cukr, vanilku a vše povaříme dalších 6 minut, ke konci přidáme skořici
3. Necháme vychladnout, přilijeme rum a do lahví s uzávěrem stáčíme opět přes jemné sítko
4. V temnu a chladnu necháme nejméně 1 týden stát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy