REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá paní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný koktejl z ginu, Cointreau a citrónové šťávy.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 díluginu
1,5 díluCointreau
1,5 dílucitrónové šťávy
šejkr
kostky ledu
koktejlová sklenice o obsahu 170-230 g
barmanské sítko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Přidáme citrónovou šťávu, Cointreau a gin a důkladně protřeseme
3. Přecedíme do dobře vychlazené koktejlové sklenice ozdobené cukrovou krustou.

Doporučení:

Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy