REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový šumivý nápoj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Limonáda z květů černého bezu, cukrového roztoku a citrónu.


Ingredience:
10 kstrsů květů černého bezu
2 kscitrónu
4 lvody
800 gkrastalového cukru

Postup:

1. Do pětilitrové láhve vložíme oprané květy černého bezu, přidáme na kolečka nakrájený a jader zbavený citrón
2. Květy zalijeme vychladlým roztokem z cukru a vody
3. Láhev povážeme čistým plátnem nebo celofánem, který několikrát propíchneme
4. Láhev postavíme na teplé slunečné místo, například za okno, kde nápoj necháme 12 dnů
5. Pak necháme nápoj ještě několik dnů odstát v tmavém chladnějším sklepě
6. Nakonec přecedíme a slijeme do lahví, skladujeme v chladu a temnu.

Příprava cukrového roztoku:
Do vody vysypeme cukr a pak ji přivedeme téměř k varu, ale nevaříme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak roztok necháme vychladnout.

Doporučení:

Pokud dodržíte správný postup přípravy, nápoj vám bude při otevření šumět.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy