REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvířátka z lívanců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další tip na hravou dětskou snídani. Připravte svým malým školákům chutné zdravé lívance a proměňte je v malá zvířátka.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
200 ghladké mouky
2 lžíceprášku do pečiva
300 mlmléka
1 ksvejce
2 lžícemásla + máslo na smažení
špetka soli
Ingredience na dozdobení:
ovoce (jahody, borůvky, banán, broskev)

Postup:
  1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a přidejte mléko prošlehané s vejcem.
  2. Metličkou vše prošlehejte v husté těsto. Do něho zašlehejte rozpuštěné máslo.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo. Naběračkou na pánev vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.
  4. Hotové lívance pokládejte na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
  5. „Ouška“ a „čumáček“ vytvořte vykrajovátkem, nebo upečte speciální mini lívanečky.
  6. Pomocí ovoce zvířátkům dozdobte obličeje. Na medvídka budete potřebovat tři borůvky a dvě kolečka banánu. Sovičce vytvořte peří z asi šesti koleček banánů překrojených na poloviny, křidýlka a pařátky ze dvou překrojených jahod. Zobáček a ouška sovičky vykrájejte z meruňky.
Doporučení:

Usmažte si lívance jako od babičky s moukou Babiččina volba mouka HLADKÁ pšeničná! Použít můžete i Pšeničnou mouku hladkou světlou od společnosti Český mlynář s.r.o. nebo Zátkovu mouku pšeničnou hladkou světlou „00“ (Europasta SE). V Pekárně „U MLÝNA“ v Horní Lidči Jan Slovák mele různé druhy, na výběr je Mouka prosévaná pšeničná, Mouka prosévaná žitná, Mouka celozrnná pšeničná a Mouka celozrnná žitná. Všechny mají značku Klasa.

Poznámka:

Recept k článku: Hurá do školy po pořádné snídani

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy