Umletá pečená zvěřina smíchaná s dalšími ingrediencemi, podušená se smetanou a vínem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | pečené zvěřiny bez kosti |
150 g | anglické slaniny |
1 hrst | nasekané petrželky |
3 ks | kyselé okurky |
1 ks | cibule |
100 ml | dezertního červeného vína |
100 ml | smetany |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pečené maso a slaninu umeleme na masovém strojku na jemno
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, okurky na plátky
3. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme připravenou cibuli, přidáme maso se slaninou, vše opečeme
4. Ke zvěřině přidáme okurky, směs osolíme a okořeníme pepřem, poprášíme moukou, zamícháme
5. Pokrm podlijeme smetanou a vínem, podusíme 15 minut
6. Nakonec vmícháme sekanou petrželku.
Zvěřinové hašé podáváme nejlépe s vařeným bramborem.