REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinová paštika sterilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený zaječí předek nebo srnčí plecko pomleté s dalšími ingrediencemi, vše okořeněné, důkladně promíchané do paštikové směsi a pak sterilované.


Ingredience:
500 gsrnčího plecka nebo zaječího předku
100 gjater (i vepřových)
100 gslaniny
50 gsterilovaných žampionů bez nálevu
2 dclčerveného vína
2 ksmrkve
2 kscibule
1 kspetržele
1/2 ksmenšího celeru
2 lžícebílého vína
černý pepř
nové koření
bobkový list
paštikové koření
sůl
voda

Postup:

Na tento recept použijeme předek ze zajíce, srnčí plecko či žebra a podobně:
1. Maso podusíme pod pokličkou s kořenovou zeleninou a cibulí a větším množstvím na plátky nakrájené slaniny, nezapomeneme okořenit celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem (můžeme přidat i jalovec, tymián) a podléváme červeným vínem
2. Měkké maso obereme z kosti, ze šťávy odstraníme koření a zeleninu, dvakrát umeleme na masovém strojku
3. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně umletá játra
4. Směs v míse zalijeme šťávou, bílým vínem, přidáme nasekané sterilované žampiony nebo jiné houby, osolíme a okořeníme paštikovým kořením
5. Plníme do sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme při bodu varu 1 hodinu, druhý den opět 1 hodinu.

Doporučení:

Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy