REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinová paštika sterilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený zaječí předek nebo srnčí plecko pomleté s dalšími ingrediencemi, vše okořeněné, důkladně promíchané do paštikové směsi a pak sterilované.


Ingredience:
500 gsrnčího plecka nebo zaječího předku
100 gjater (i vepřových)
100 gslaniny
50 gsterilovaných žampionů bez nálevu
2 dclčerveného vína
2 ksmrkve
2 kscibule
1 kspetržele
1/2 ksmenšího celeru
2 lžícebílého vína
černý pepř
nové koření
bobkový list
paštikové koření
sůl
voda

Postup:

Na tento recept použijeme předek ze zajíce, srnčí plecko či žebra a podobně:
1. Maso podusíme pod pokličkou s kořenovou zeleninou a cibulí a větším množstvím na plátky nakrájené slaniny, nezapomeneme okořenit celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem (můžeme přidat i jalovec, tymián) a podléváme červeným vínem
2. Měkké maso obereme z kosti, ze šťávy odstraníme koření a zeleninu, dvakrát umeleme na masovém strojku
3. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně umletá játra
4. Směs v míse zalijeme šťávou, bílým vínem, přidáme nasekané sterilované žampiony nebo jiné houby, osolíme a okořeníme paštikovým kořením
5. Plníme do sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme při bodu varu 1 hodinu, druhý den opět 1 hodinu.

Doporučení:

Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy