REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žravá buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto přelité pudinkem, upečené, ozdobené rozmíchanou zakysanou smetanou s cukrem.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
3 sáčkyvanilkového pudinkového prášku
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
300 mlzakysané smetany
1 lmléka
1 dcloleje
1 dclvody
5 ksvajíček
6 lžiccukru (2 lžíce do pudinku a 4 lžíce do zakysané smetany)
tuk na vymazání pekáče
mouka na vysypání pekáče

Postup:

1. Připravíme si těsto; vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, vanilkový cukr, olej, vodu a prášek do pečiva, těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče
2. Na připravené těsto rozprostřeme po lžicích uvařený pudink z 1 l mléka, 2 lžic cukru a 3 ks práškového pudinku, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 25 minut
3. Buchtu necháme mírně zchladnout, pak ji potřeme rozmíchanou zakysanou smetanou smíchanou s 2 lžícemi cukru
4. Nakonec dezert posypeme skořicovým cukrem a necháme ztuhnout v lednici
5. Buchtu nakrájíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy