REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská hovězí pečeně III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka a podávané s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
750 ghovězího masa (loupaná plec)
150 gnaložených okurek
750 mlhovězího vývaru
100 gslaniny
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
2 lžícesádla
2 ksmenší cibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a mírně opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
2. Ve větším hrnci vhodném i na pečení na rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme ze všech stran prošpikované maso, podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 90 minut), za občasného obracení a přelévání výpekem, podle potřeby podlévání vodou
3. Pak upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme v teplé troubě
4. Do hrnce přilijeme vývar, prohřejeme, vmícháme jíškou z mouky a másla, 15 minut provaříme, přecedíme, osolíme a opepříme
5. Nakonec do teplé omáčky vložíme na kolečka nakrájené okurky a promícháme
6. Maso nakrájené na plátky přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy