REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kopečky zmrzlina servírované spolu s omáčkou ze zkaramelizovaných kousků rebarbory, šumivého vína, cukru, zázvoru, skořice a bazalky.


Ingredience:
1 loblíbené zmrzliny
Na omáčku:
2 lžícecukru krupice
120 mlšumivého vína
200 grebarbory
kousek celé skořice
kousek čerstvého zázvoru
lístky bazalky na ozdobu

Postup:

1. Očištěnou rebarboru oloupeme, nakrájíme asi na 4 cm kousky, posypeme krupicovým cukrem a necháme pod grilem asi 5 minut zkaramelzovat
2. V kastrůlku zahřejeme šumivé víno s oloupaným na kousky nakrájeným zázvorem a kouskem skořice, nalijeme na opečenou rebarboru a necháme 30 minut odležet
3. Podáváme s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy