Kopečky zmrzlina servírované spolu s omáčkou ze zkaramelizovaných kousků rebarbory, šumivého vína, cukru, zázvoru, skořice a bazalky.
Ingredience:
1 l | oblíbené zmrzliny |
Na omáčku: | |
2 lžíce | cukru krupice |
120 ml | šumivého vína |
200 g | rebarbory |
kousek celé skořice | |
kousek čerstvého zázvoru | |
lístky bazalky na ozdobu |
Postup:
1. Očištěnou rebarboru oloupeme, nakrájíme asi na 4 cm kousky, posypeme krupicovým cukrem a necháme pod grilem asi 5 minut zkaramelzovat
2. V kastrůlku zahřejeme šumivé víno s oloupaným na kousky nakrájeným zázvorem a kouskem skořice, nalijeme na opečenou rebarboru a necháme 30 minut odležet
3. Podáváme s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.