REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zkaramelizované kapustičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené kapustičky, zprudka zchlazené ledem, zkaramelizované pomocí hnědého cukru, a pak prohřáté na pánvičce spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300-400 gkapustiček (růžičková kapusta)
150 gitalské pancetty (anglické slaniny)
1-3 ksstroužky česneku
1 lžícehnědého (třtinového) cukru
1/2 lžičkybalsamiko redukce
střik balsamicového bílého octa nejlépe s příchutí fíků
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě, když kapustičky vytáhneme z vařící vody, musíme je zprudka zchladit ledovou vodou, nebo přímo ledem, pak si zachovají svou svěží zelenou barvu
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek (množství, jak kdo má rád) a nadrobno nakrájenou slaninou, chvíli vše restujeme
3. Když vše prská a lehce zezlátne, přidáme 1 lžíci hnědého cukru, osolíme, dost opepříme, přidáme 1/
2 lžičky balzamikové redukce, nepatrně zastříkneme bílým balzamikovým octem nejlépe s příchutí fíků (lze koupit v italských lahůdkách) 4. Okapané kapustičky rozkrájené na půlky vložíme do pánve s karamelem, česnekem a slaninou, necháme je pěkně obalit a vsáknout všechny vůně z pánve do sebe
5. Na plotně je při střední teplotě, za občasného promíchání, zahříváme ještě asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy