Plátky vepřové kýty upečené s cibulí, anglickou slaninou a gothajem.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | plátků vepřového masa (kýta) |
2 ks | velké cibule |
300 g | gothajského salámu |
300 g | anglické slaniny |
Omáčka: | |
6 lžic | kečupu |
2 lžíce | hořčice |
2 lžíce | worcestrové omáčky |
1 lžička | soli |
1/4 lžičky | pepře |
olej |
Postup:
1. Jednotlivé plátky kýty rozklepeme
2. Připravíme si omáčku tak, že smícháme kečup, hořčici, worcestrovou omáčku a dochutíme ji solí a pepřem
3. Dno pekáče vymastíme olejem
4. Cibule a anglickou slaninu nakrájíme na plátky, salám gothaj na kostičky 5. Polovinou porce cibule poklademe dno pekáče 6. Na cibuli rozložíme polovinu gothaje a nakonec přidáme polovinu anglické slaniny
7. Plátky masa obalíme v omáčce a pak je rozložíme na ostatní ingredience
8. Nakonec na maso postupně poklademe zbylé suroviny, ale v opačném pořadí, tedy anglickou slaninu, pak gothaj a nakonec plátky cibule
9. Vše zalijeme osmi lžícemi vody, zaklopíme a dáme péci na 45 minut do trouby horké kolem 200 °C
10. Po 45 minutách pokrm odklopíme a ještě cca 10 minut necháme dopéci.