REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Živáňská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu ugrilované plátky vypřového karé a hovězí roštěnky, obložené slaninou, brambory, rajčaty … Recept původem ze Slovenska zdomácněl v minulém století i v Česku. Existuje mnoho variant a obměn, v podstatě, co dům, to jiný recept.


Ingredience:
250 gplátků vykostěného vepřového karé
250 ghovezích roštěnek
150 gžampionů
80 gslaniny
4 ksvelké brambory
3 ksstroužky česneku
2 ksmasité papriky
2 ksrajčat
2 kscibule
feferonky
hořčice
kečup
pepř
olej
sůl
alobal

Postup:

1. Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem
2. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na silnější kolečka, rajčata na čtvrtky, papriky na proužky a žampiony na plátky
3. Alobal potřeme olejem a do jeho středu postupně klademe maso, slaninu, brambory, cibuli, rajčata a papriku, směs zalijeme kečupem a posypeme plátky žampionů (přidat můžeme i feferonky zbavené jadřinců)
4. Alobal po stranách zahneme dovnitř, další strany spojíme a několikrát je přehneme, aby šťáva nevytekla
5. Balíček položíme na dobře rozehřátý rošt grilu a grilujeme 45-60 minut, přičemž balíček několikrát obrátíme.

Poznámka:

Carré (karé) – Maso z dobytka od žeber po kýtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy