V alobalu ugrilované plátky vypřového karé a hovězí roštěnky, obložené slaninou, brambory, rajčaty … Recept původem ze Slovenska zdomácněl v minulém století i v Česku. Existuje mnoho variant a obměn, v podstatě, co dům, to jiný recept.
Ingredience:
250 g | plátků vykostěného vepřového karé |
250 g | hovezích roštěnek |
150 g | žampionů |
80 g | slaniny |
4 ks | velké brambory |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | masité papriky |
2 ks | rajčat |
2 ks | cibule |
feferonky | |
hořčice | |
kečup | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
alobal |
Postup:
1. Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem
2. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na silnější kolečka, rajčata na čtvrtky, papriky na proužky a žampiony na plátky
3. Alobal potřeme olejem a do jeho středu postupně klademe maso, slaninu, brambory, cibuli, rajčata a papriku, směs zalijeme kečupem a posypeme plátky žampionů (přidat můžeme i feferonky zbavené jadřinců)
4. Alobal po stranách zahneme dovnitř, další strany spojíme a několikrát je přehneme, aby šťáva nevytekla
5. Balíček položíme na dobře rozehřátý rošt grilu a grilujeme 45-60 minut, přičemž balíček několikrát obrátíme.
Carré (karé) – Maso z dobytka od žeber po kýtu.