REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na žemlovku (semlbábu) ze staré kuchařky z počátku minulého století.


Ingredience:
1,5 kgustrouhaných jablek
80 gmásla
3 ksvejce
1,5 ksbílé žemlovky (žemle)
0,5 lmléka
skořice
rozinky
cukr
omastek na vymazání pekáčku
pražené ovesné vločky

Postup:

1. Pekáč vymažeme omastkem (máslem) a jeho dno poklademe plátky žemlovky, které jsme předem máčeli v mléce s rozšlehanými vejci
2. Celou plochu vyplníme, zakapeme rozpuštěným máslem a posypeme ustrouhanými jablky
3. Pocukrujeme, poprášíme skořicí, zasypeme rozinkami a opraženými ovesnými vločkami které před tím rozdrtíme válečkem
4. Opět klademe vrstvu plátků veky namočené v mléce a vejcích, vrstvy opakujeme, navrchu musí zůstat žemlovka, kterou polijeme zbytkem tuku i mlékem s vejci
5. Pečeme, v mírně vyhřáté troubě, do červena
6. Na talířích žemlovku ještě posypeme cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy