REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlové knedlíčky do polévky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky ze žemle (rohlíku), mléka, vejce, másla, petrželky a strouhanky velikosti lískového oříšku, uvařené ve vodě, servírované jako vložka do polévek.


Ingredience:
40 gžemle (rohlíků)
40 gstrouhanky
8 gmásla
1 ksvejce
3-4 lžícemléka
špetka soli
petrželka

Postup:

1. Žemli namočíme v mléce
2. Máslo utřeme se solí a vejcem, přidáme namočenou rozmačkanou žemli, sekanou petrželku a podle potřeby zahustíme trochou jemné strouhanky
3. Umícháme těsto, z kterého formujeme malé knedlíčky, velké asi jako lískový oříšek, které povaříme ve vodě, vaříme tak 5 minut
4. Vytáhneme, necháme okapat a pak je můžeme použít jako vložku do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy