Hlávkové zelí nakrájené na nudličky, s sterilovaným paprikovým salátem, dochucený cukrem, octem a olejem.
Ingredience:
600 g | hlávkového zelí |
200 g | sterilovaného paprikového salátu |
20 g | cukru |
7 lžic | octa |
5 lžic | oleje |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné hlávkové zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu,nakrájíme na hrubší nudličky, přelijeme vařící vodou a necháme okapat
2. Okapané zelí osolíme,promícháme a necháme uležet 3. Přidáme sterilovaný paprikový salát s nálevem a ochutíme cukrem a octem
4. Nakonec nalijeme olej, zlehka zamícháme a necháme odležet 5. Salát podáváme dobře vychlazený.
– Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.
Poznámka:– Salát se nejlépe míchá dvěma lžícemi.