REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené hlávkové zelí a mrkev, dochucené sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 2 osoby:
200 gbílé hlávkového zelí
1 ksvětší mrkev
sůl
Zálivka:
2 lžíceoleje
šťáva z 1/2 citrónu
mletý pepř
cukr

Postup:

1. Hlávkové zelí očistíme od zvadlých listů, opláchneme,rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na hrubší nudličky
2. Mrkev oškrabeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme
3. Do mísy vložíme nakrájené zelí, mírně osolíme a rukou promneme, aby zkřehlo
4. Přidáme nastrouhanou mrkev a zalijeme rozšlehaným olejem s citrónovou šťávou, dochucenou mletým pepřem a cukrem
5. Zlehka promícháme a necháme v chladu uležet.

Doporučení:

– Zálivky do salátu nedáváme mnoho (zelenina s má jen obalit a ne v ní plavat), abychom ji se zeleninou snědli, protože se do ní vyluhují vitaminy.

Poznámka:

– Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, nerezovou), abychom mohli salát snadno a dobře promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy