Přílohový salát připravený z nakrouhaného bílého zelí, na kolečka pokrájené cibule, nakládané kukuřice zbavené nálevu, octa, cukru a soli. Skvělý k pečeným, na pánvi opékaným, nebo grilovaným masům.
Ingredience:
1/2 ks | hlávky zelí |
3 lžíce | nakládané kukuřice bez nálevu |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | octa |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Zelí nakrouháme, dáme do mísy, zasepeme cukrem, přelijeme octem, osolíme, necháme tak 15 minut stát, až pustí zelé vodu, tu ale necháme v míse!
2. Zelí promačkáme čistýma rukama, doplníme o kukuřici a na tenká kolečka pokrájenou cibuli, promícháme, případně ještě dochutíme solí nebo cukrem a můžeme podávat.