REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s jablky a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vitamínová bomba, skvěle chutná jako příloha k masům!


Ingredience:
300 ghlávkového zelí
4 ksvětších jablek
1 ksstředně velké cibule
2-3 lžičkystrouhaného křenu
1-2 lžičkyrostlinného oleje
2 lžičkycukru
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Zelí očistíme, nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a rukama dobře promačkáme, počkáme až pustí šťávu
2. Mezitím si očistíme křen, který pak na jemno nastrouháme
3. Očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, pokapeme je citrónovou šťávou (aby nám nezhnědla)
4. Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli
5. Křen, jablka i cibuli přidáme k zelí, zakapeme olejem
6. Salát dochutíme cukrem a solí, důkladně ho promícháme
7. Necháme ještě chvíli v chladnu odležet.

Poznámka:

Kdo má rád, může rostlinný olej nahradit olejem olivovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy