REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s feferonkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládaná zelenina nesterilizovaná.


Ingredience:
2,5 kgbílého zelí
1 kgpaprik (červené, zelené ...)
500 gmrkve
500 gcibule
5 ksfeferonek
Nálev:
500 mlocta
500 mloleje
300 gcukru krystal
1 ksbalení Deko

Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme, zelí postrouháme
2. Z octa, cukru, přípravku Deko a oleje vyrobíme nálev
3. Ve velké míse všechny suroviny promícháme a nálevem zeleninu zalijeme, necháme uležet
4. Čisté sklenice naplníme zeleninou i s nálevem a dobře uzavřeme
5. Otočíme je dnem vzhůru, ale nesterilujeme.

Doporučení:

– Takto vyrobená zelenina je určena k rychlé spotřebě (do dvou až tří týdnů).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy