REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát přílohový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ta práce s nastrouháním nebo nakrájením zelí opravdu stojí za to! Přílohový salátek připravený podle tohoto receptu je skvělý k různě upraveným masům. Hodí se také jako klasická obloha, součást hlavního chodu.


Ingredience:
1/2 hlávkybílého zelí
1/2 lžičkykmínu
3-4 lžícecukru
2 lžíceocta
1 lžičkasoli
1 kscibule

Postup:
  1. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky a dáme do velké mísy
  2. Osolíme, pocukrujeme (množství podle své chuti), přidáme trochu kmínu, zakápneme octem a necháme bez míchání 30 minut odležet
  3. Pak zelí pořádně rukou alespoň 10 minut promačkáme, aby krásně zkřehlo a vypotila se tekutina, část slijeme
  4. Do salátu zamícháme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, promícháme, ochutnáme, případně dosladíme nebo dokyselíme octem
  5. Necháme chvíli proležet (může být i do druhého dne).
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy