REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát po kyjovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysané zelí smíchané s nastrouhanými jablky a křenem, dochucené cibulí a olejem.


Ingredience:
1 kgkysaného zelí
5-6 ksjablek
2 ksvelké cibule
křen
olej

Postup:

1. Zelí pokrájíme, oloupaná jablka nastrouháme na slzičkovém struhadle, křen na jemném struhadle
2. Vše smícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme několika lžícemi oleje, opět promícháme
3. Salát plníme do zavařovacích skleniček, důkladně je uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy