REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné křenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z povařených zelných listů naplněné křenem, zavařené ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
600 gzelných listů
300 g (asi)křenu
voda
sůl
Na nálev:
1 lžícesoli
100 gpískového cukru
250 mlocta
1 lvody

Postup:

1. Zelnou hlávku rozebereme na jednotlivé listy, krátce (asi 4 minuty) je povaříme ve slané vodě a scedíme
2. Poté je nakrájíme na pruhy 6-8 cm široké, na pruhy dáme lžičkou kopeček na jemno nastrouhaného křenu a zabalíme do listu
3. Na nálev svaříme vodu, ocet, pískový cukr a sůl
4. Vzniklé rolky urovnáme do zavařovací sklenice, zalijeme horkým připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Zelné křenky podáváme k uzenému masu, k ovaru, k hrachu s klobásou apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy